Vi i Norges Venstrekvinnelag ønsker å heie på alle kvinnene over hele verden i dag. Det er fortsatt mange grunner til at vi må ha en kvinnedag selv om vi skulle gjerne vært foruten. Det er tid for å feire det vi har oppnådd og kjempe videre for det som gjenstår. Våre paroler » Nei til voldtekt som våpen, vern kvinner i krig», » Flere kvinnelige grundere», » Lik lønn for likt arbeid», «Kvinners plass er på Stortinget» har prydet mange 8. marstog over hele landet i dag.

Kvinners rettigheter kommer i av seg selv, og vi kan dessverre ikke ta dem for gitt. Kvinner eier fortsatt mindre pengekapital enn menn, har mindre politisk innflytelse og rammes hardest av krig og klimaendringer.

Vi i Norges Venstrekvinnelag skal fortsette å ha fokus på å tøye rammene og få plass til alle type kvinner i politikken og være en stemme for kvinners rettigheter i det offentlige rom.

Kategorier: Nyheter