Trøndere fra nord og sør samlet seg om et felles nytt Trøndelag Venstrekvinnelag. Det ble også arrangert Kvinneakademi samme helg. – Trøndelag har mange dyktige kvinnelige talenter, og jeg håper vi sammen kan jobbe for å få flere kvinnelige politikere, sier leder av Norges Venstrekvinnelag Naomi Ichihara Røkkum.

Ildsjeler hadde gått sammen og laget et skoleringsopplegg for nettopp å bygge opp kvinnelige venstrepolitikere.

En av pådriverne som også er valgt i Trøndelags styre, EliSiv H. Skjei sier: – Jeg var på Kvinneakademiet i Oslo og ville selv bidra med å lage en skolering for Trøndelag. Det holder ikke å snakke om å få flere kvinner i politikken, vi må faktisk styrke de flinke kvinnene vi har.

– Jeg er mektig imponert av både gjengen som arrangerte møtet og av deltagerne. Her var det mange talenter som jeg håper jeg ser mer av fremover, sier Røkkum som innledet og holdt kameratrening på Kvinneakademiet.

Stortingspolitiker og tidligere lokalpolitiker i Trøndelag, Guri Melby, er en vellykket politiker, og det ga derfor ekstra inspirasjon for deltagerne å høre om nettopp hennes opp- og nedturer på vei til hvor hun er i dag. Deltagerne fikk også debattrening, hvordan komme på i media og erfaringsutveksling mellom venstrekvinner.

– Et nytt Trøndelag Venstrekvinnelag vil gi mulighet for økt likestilling, og jeg håper flere vil være med på laget, sier Skjei.