Norges Venstrekvinnelag markerte seg på Venstres landsmøte. Venstrekvinnelaget fikk politisk gjennomslag på landsmøtet og var veldig synlige med to arrangementer, medieoppslag og stand.

NVK-lm.jpg

Venstrekvinnelagets leder, Naomi Ichihara Røkkum, holdt i sin tale et innlegg om 8. mars-markeringene rundt om i landet, viktigheten av å prioritere kvinner på sikre plasser under listestilling, #MeToo og kampen om frihet fra negativ sosial kontroll.

 

Venstrekvinnelaget fikk også politisk gjennomslag. Uttalelsen “Frihet fra negativ sosial kontroll”, som først ble vedtatt på Venstrekvinnelagets årsmøte i januar, ble nå vedtatt som Venstres nasjonale politikk. Her går Venstre inn for bl.a.  å støtte organisasjoner, fora for dialog og møteplasser og engasjere religiøse samfunn i arbeidet mot negativ sosial kontroll, gi politiet økte ressurser til å jobbe med æresrelatert vold, og heve kompetansen i arbeidslivet om kvinners rettigheter. Hele uttalelsen kan leses her.

– Noen ganger er det riktige svaret for et menneske å skille seg. Da kan ikke religion stå veien for enkeltmennesket. Det mener jeg vi må bruke lovverket for å sikre,
sier Naomi Ichihara Røkkum, leder i Norges Venstrekvinnelag, til Vårt Land.

Les hele intervjuet med Naomi i Vårt Land her.

NVK-Birgitta-1530294861-1525780697114.jpg

Fredag ble det arrangert nettverkslunsj med forfatter Kristin M. Hauge som holdt foredraget “Likestilt Norge?”. De fremmøtte ble oppdatert om arbeidet med Venstres  interne varslingsrutiner, og fikk en innføring om hvordan drive en knallbra valgkamp. Under nettverkslunchen fikk vi også storslått besøk statsrådene Iselin Nybø og Trine Skei Grande. 

Lørdag ble det organisert likestillingslunsj med riksdagsrepresentant og tidligere EU- og demokratiminister i Sverige, Birgitta Ohlsson. Her var det godt oppmøte og god stemning.

Kategorier: Landsmøte