Venstrekvinnelaget (NVK) fikk flere gjennomslag og var svært aktiv og synlig på en positiv måte under Venstres landsmøte i Ålesund. Alle NVK-delegatene var på talerstolen, vi fikk gjennomslag og mediesak i Dagbladet om foreldrepermisjonen.

Viktig vedtak om foreldrepermisjonen

Todeling eller tredeling av foreldrepermisjonen var en av de store debattene på årets landsmøte. Spørsmålet var om permisjonen skal deles likt mellom mor og far/medmor eller en tredjedel hver til mor, far/medmor og en fleksibel fellesdel, slik NVK ønsker. Landsmøtet ble enig om en middelvei med en tredeling av foreldrepermisjonen, hvor fellesdelen er fleksibel, men der mor og far/medmor i utgangspunktet får den utdelt likt.

– Landsmøtet har gjort et klokt vedtak som tar inn fordelene ved de to variantene. Den tar både høyde for utfordringen knyttet til at fellesdelen statistisk sett går til mor, og at det er behov for en grad av fleksibilitet for familien, sier Venstrekvinnelagets leder Naomi Ichihara Røkkum.

«Slik ser en liberal feminist ut»

Styremedlem Annamaria Gutierrez lagde det som trolig ble landsmøtets mest populære T-skjorter med «Slik ser en liberal feminist ut» på.

– Sitatet er inspirert av USAs tidligere president Barack Obama som sa om seg selv at «This how a feminist look like», og tanken var nettopp at vi skulle vise at feminister er alle slags folk, uavhengig av kjønn, alder, bakgrunn osv., sier Venstrekvinnelagslederen.

 

img_1393

Venstrenestleder Terje Breivik var en av de som rocka t-skjorten da han åpnet landsmøtet med bandet sitt. (Foto: Venstre)

Kategorier: Landsmøte

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.