– Om det er kvinner med innvandrerbakgrunn eller om det handler om kvinner i en bestemt alder, er det viktig å se på de sammensatte diskrimineringene, påpekte leder av Venstrekvinnelaget Naomi Ichihara Røkkum. 

I anledning kvinnedagen 8.mars satte Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn (MiRA-Senteret) søkelys på norsk feminisme og interseksjonalitet. Interseksjonalisme, eller sammensatt diskriminering, beskrives ofte som den fjerde feminismebølgen, særlig ledet an av kvinner med minoritetsbakgrunn. 

– Venstre har bedt om en felles diskrimenringslov, som gjør at vi kan se diskriminering i en sammenheng. Og vi i kvinnebevegelsen må ta et tydelig oppgjør med ekskluderende krefter internt. Transkvinner skal selvfølgelig føle seg velkommen i feministbevegelsen, uttalte venstrekvinnelagslederen som ble utfordret av MiRA-Senteret til å si noe om en inkluderende kvinnebevegelse.  

Lederen av MiRA-senteret Fakhra Salimi understreket at kvinnerettigheter ikke kan adskilles fra rettighetene til alle undertrykte grupper i vårt samfunn, og det er avgjørende at alle står sammen i kampen. 

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.