Lørdag 30. januar ble Amanda Schei (24) valgt som leder av Norges Venstrekvinnelag på deres landsmøte i Oslo. Hun er den yngste lederen siden Trine Skei Grande var leder på begynnelsen av 90-tallet. Hun overtar vervet etter Åsta Årøen.

Med seg i styret har hun:

  • Parissa Hamedan-Nejad, Rogaland
  • Aud Jektvik, Troms
  • Birgitte Kleivset, Agder
  • Lill Eva Bråthen, Sør-Trøndelag
  • Torbjørg Næss Stølen, Sør-Trøndelag
  • Hanne Nora Nilsen, Nordland

«Jeg takker for tilliten og ser frem til en spennende periode. Venstre er et frihetsparti og en
viktig frihetskamp er like rettigheter for kvinner og menn. Vi har fått til mye i Norge men det er fortsatt langt igjen før vi har oppnådd full likestilling. Selv i et liberalt parti som Venstre er det klart flere mannlige enn kvinnelige listetopper. Som leder av Venstrekvinnelaget vil jeg jobbe for å redusere denne skjevheten.» sier Amanda Schei

Amanda Schei har en bachelorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun jobber nå som politisk rådgiver for ExtraStiftelsen. Hun har bred erfaring fra organisasjonslivet, og også fra alle sideorganisasjonene i Venstre.

«Venstre må bli et kvinneparti. Jeg håper Norges Venstrekvinnelag kan utvikle mye ny likestillingspolitikk, både nasjonalt og internasjonalt. I mange land er den største faren av alle fortsatt å bli født som kvinne. Vi ser nå at flere land innskrenker retten til abort og prevensjon. Dette er skremmende og viser at det muligens er enda viktigere å kjempe for likestillingskampen i dag enn for 30 år siden. Jeg håper Venstrekvinnelaget kan være en tydelig stemme for internasjonal solidaritet.» sier Amanda Schei

Amanda Schei skriver også med jevne mellomrom for Minervanett.no og skrev et innlegg på trykk i forbindelse med vaskehjelp-debatten.

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.