Den offentlige debatten har vist at det er en stor uro knyttet til hvordan den nye regjeringen kommer til å håndtere kvinners rettigheter sa Åsta Årøen i den generelle debatten.

Åsta talerstol

Foto: Venstre

Reservasjonsretten av vært et av de store tema den siste tiden i offentlig debatt, men likestilling og likeverd er mye større en debatten om reservasjonsrett. Det handler for eksempel om arbeidslivet.

Her kan likestillingsombudet fortelle mange historier om gravide kvinner som har det vanskelig i arbeidslivet.Venstre kan ikke godta diskriminering av gravide på denne måten.

Kvinners tilknytning til arbeidslivet er viktig. For innvandrerkvinner er arbeidsmarket i Norge på mange måter stengt. Å ta bort kontantstøtten er én ting, men det handler også om å få en mulighet til å komme inn i arbeidsmarket sa lederen for Venstrekvinnelaget. Her har Venstre en viktig vaktpost!

Kvinnehelse var et annet tema Årøen tatt opp i sin tale. Blant annet pekte hun på at bruken av antidepressiva blant unge kvinner er sterkt økende.

Likestilling handler ikke alltid om enkeltindividers valg, men også om strukturer. Ikke minst gjelder dette barnas situasjon. Derfor er det så viktig å legge til rette for at kvinner kommer i arbeid, også i et internasjonalt perspektiv.

Se talen på youtube her

Kategorier: Nyheter

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.